Wysłany: 2010-01-06, 22:36 Problem z nokiom N80 IE
Kupiłem nokie n80 po zalaniu
Telefon włącza się (słychać dźwięk powitalny) ekran siecił się cały czas na biało ale po wymianie płytki lcd (nowa oryginalna za 50 zł) podczas wysuwania są przebłyski
zobacz film:
http://www.youtube.com/watch?v=u8b-4B6mPyI
podświetlanie klawiszy górnej klapki nie działa.
klawisze lewy, prawy, czerwona słuchawka, c, ołówek, menu, (nawigacyjne lewo, prawo) nie piszczą
(nawigacyjne góra duł) menu skrótów - piszczą
klawisze tylnej klapki działają (123...)
obecnie czekam na płytkę od klawiatury
telefon miał wymienianą taśmę w serwisie ale nic to ie dało
pewnie czeka mnie wymiana ekranu
Była w kilku serwisach ale go nie naprawili powiedzieli ze płyta główna jest sprawna.
po wymianie tasmy nic sie nie zmienia
po wymianie plytki klawiatury sie swieci
po wymianie plyty (gornej klapki) kreski se przez czly ekran
a po wymianie ekranu ekran nie wieci sie tylko te kreski bardziej widoczne
ekranu nowego już nie mam
jubi20 z elektroda.pl napisał/a:
masz praktycznie 3 opcje uwalony LCD, filtry od LCD albo tasma co tu sie zastanawiac, wymieniaj po kolei inczej nie spraddzisz, jak nie masz sprzetu i umiejetnosci znajdz serwis ktory go naprawi
filtry od LCD jak?
-----------------------------------------------------------------------
o co chodzi w tym komentarzu
SVN: 58 BDR mod
Sieć: Play
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 7 razy Wiek: 15 Posty: 479 Skąd: Jest takie miejsce Dołączył: 10 Wrz 2007
Wysłany: 2010-01-11, 13:09
A tak bardziej szczegółowo bo on już był ale w mojej okolicy nie ma dobrego serwisu może jak bym im powiedział co to by zrobili.
Coś w tym stylu.
Telefon był po zalaniu wymieniłem w nim płytki górnej klapki ale niewiele to pomogło najprawdopodobniej na płycie jest uszkodzony układ (tu mam pytanie jaki????)
[ Dodano: 2010-01-11, 14:56 ]
Podswietlanie na nowej plytce klawiatury dziala to dac stara?
[ Dodano: 2010-01-11, 14:59 ]
Prosze o szybka odpowiedzi bo internet w komurce konczy mi sie za 2 dni (znowu nie wykozystam i strace 1GB a szkoda)
SVN: 58 BDR mod
Sieć: Play
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 7 razy Wiek: 15 Posty: 479 Skąd: Jest takie miejsce Dołączył: 10 Wrz 2007
Wysłany: 2010-01-12, 22:05
Nowe informacje
Telefon byl w serwisie w kturym go wyslali do serwisu Noki w KRAKOWIE i KATOWIC & KOSZALI
oprucz tego byl w nie autoryzmwanym serwisie w kurych nic w nich nie zmieniki nie naprawili
podobno mial wymiemiana plyte glowna i wyglada ze wszystko padla jedynie czego nie wmienilem to tej plyty
czyli jak wymienie plyte i ekran to musi odpalgc i czy mi to sie oplaca jak kupie plyte to mi w serwisie zmienia ime bo cos mi sie wydaje ze sie nieda plyty odzyskac chyba ze im powiem co i jak to moze zrobia?
czego w serwisach nie wymieniaja czesci przecierz jak czegos nieda sie naprawic to powinni to wymienic ?
[ Dodano: 2010-01-12, 22:32 ]
Na Allegro jest caly z 170 gosc pisze ze sa proalemy z tasma i ze josztuje 40zl tasma a on sie tym niebowi
i minie ciekawi jegno czego ma obudowe z n80 a papiery do n80 IE albo obudowe zmiemila albo papiery ma do innegwgo telefonu
tez moge wystawic ten telefo i napisze z to pewnie pszez tasme i dam jako uszkodzony bez mozliwosci zwrotu
znasz jakies forum noki gdzie jest gielda jak na tym i nozna kupic tanio czesci tak do np. 100zl za ekran i plyte
plyta moze byc normalna nie IE wystarczy jakis plik wgrac i mamy IE
SORY ZA PISOWNIE ALE Z TELEFONU PISZE
[ Dodano: 2010-01-12, 22:40 ]
I JESZCE JEDNO ODNOSNIE PLYTY TELEFON NIE GASNIE MOGE Z NIEGO LATARKE ZROBIC WCZORAJ DALEM DO LADOWANIA I CALO NAC SIE SWIECIL
MOZLIWE ZE COS MOGLO JERZCZE W SOWCIE PADNAOC
I JAKIS PROGRAM CO DO TELEFONU MOZNA WEJSC I NP SCREN SHOTA ZROBIC BO NOKIA WYMAGA POTWIERDZENIA Z POZYCJI TELEFONU A MI KLAWISZE NIE DZIALAJA I NIEWIEM CO WCISNAC
TROCHE SIE SPISALEM ALE PO POLNOCY STRACE PAKIET I SZYBKO NIE WRUCE BO MI SZKODA 30ZL NA 2GB JAK 1GB MI ZAWSZE ZOSTAJE PRZEZ EF81 BO NORMALNIE SIE NIEDA NA KARCIE ZAPISAC
SVN: różne
Sieć: sim+ Pomógł: 5 razy Posty: 77 Skąd: siemensiak Dołączył: 17 Lut 2009
Wysłany: 2010-01-13, 10:53
To już nie soft tylko uszkodzenie na płycie, cienkie te serwisy. Jak kupisz samą płyte główna to trzeba jeszcze ją zaprogramować a samemu tego nie zrobisz, lepiej sprzedaj jako uszkodzony i kup nowy.