Witam
jakies pol roku temu zakupilem EF81,przez pierwszy miesiac nic sie nie dzialo,telefon byl w pelni satysfakcjonujacy:)
Niestety pewnego razu rozladowal sie i klops,telefon ładowałem i ładowalem i nic!Przy probie wlaczania pojawial sie pierwszy ekran (BENQ-SIEMENS) gasł i ponownie sie pojawial:/
Dlugo sie nie namyslajac wyslalem go do "serwisu" czekalem miesiac i telefon odeslali niby naprawiony,niestety tel nadal nie dzialal,wlaczal sie pojawiala sie plansza i gasl i tak w kolko!
Wiec odeslalem go ponownie (zaznaczajac ze odeslali mi niesprawny tel)!Po kilku szorstkich slowach dowiedzialem sie ze musza wymienic plyte glowna,powiedzialem ok i czekalem na tel:)
Dzis dotarl!
Odpalam bez karty i odpala,jest wszystko ok,moge robic tylko alarmowe polaczenia!Wkladam karte,tel wlacza sie,jest biala plansza,pozniej tramwaj i na wiezowcach tel sie zawiesza i po chwili wylacza:/
Panowie pomozcie!
Czy da rade to zrobic jakims domowym sposobem?Nie chce znow odsylac,znow czekac i znow sie zawiesc:(
kurcze nie dziala na zadnej karcie!Soft?Myslalem ze przyjechal prosto z serwisu!Aha jak sie zawiesza na tych wiezowcach to juz trzeba wyjmowac baterie,bo na nic nie reaguje:/
Moze po krótce co i jak mam zrobic,bo jestem laikiem w tych sprawach
SVN: 58BRD mod
Sieć: 36i6 Pomógł: 7 razy Wiek: 17 Posty: 255 Skąd: Raniżów Dołączył: 20 Sty 2009
Wysłany: 2010-02-08, 22:01
Sciągasz 3GSwupa z softem (polecam SVN58 BRD), instalujesz go włączasz tele w trybie serwisowym (naciskasz # i czerwoną słuchwake przez 5 sekund aż sie pojawi napis benq siemens), no i klikasz update, jakby ci coś wyskoczyło o nvitems to dajesz tak. Acha nie zapomnij o naładowaniu beterii.
taa wszystko spoko,tylko szkoda ze z tamtego linka nie da sie pobrac tego programu!Znalazlem ten soft na forum ale jest na rapidzie,a ja tam nie mam konta a za darmo cos mi nie chce pobierac,znalazlem u kogos na chomiku ale znowu haslo ma Kurcze apropo tego softu(jak juz go skas sciagne)moge go wgrywac na wylaczonym tel?Jak juz pisalem tel wlacza sie ale zawiesza sie na wiezowcach Moge go wlaczyc jedynie bez SIMa ale wtedy dziala tylko tryb SOS
Sieć: 36i6 Pomógł: 7 razy Wiek: 17 Posty: 255 Skąd: Raniżów Dołączył: 20 Sty 2009
Wysłany: 2010-02-09, 21:48
no napisałem ci jak wejść w tryb serwisowy i z niego wgrasz bez problemu. softa ściągniesz z siemensmania.cz strona po czesku ale nie powinieneś miec problemu z rejstracja.
na chomikuj:
http://chomikuj.pl/ef81.info?fid=1789241
hasła:
http://ef81.info/viewtopic.php?t=2834
innego linku niż rapid i chomikuj nie znalazłem.
jeśli telefon ładuje Ci się bez karty sim do stanu "SOS" to podłącz go wtedy do kompa, program, który wgra CI soft "3gSwup" automatycznie wykryje telefon i spokojnie wgrasz softa.
dzieki przeogromne:) Naprawde pomogles,krotko i rzeczowo
sciagam taki plik 3GSwup SVN58 BRD mam nadzieje ze bedzie ok,zaraz dzialam
[ Dodano: 2010-02-09, 23:30 ]
heh nadal kicha wgralem softa!Tel odpala z kwadracikami a nie jakims pociagiem,jest jezyk ang. ale tez tylko odpala na SOS,jak wloze karte sim to jest plansza Benq-Siemens kwadraty i za chwile pojawia sie klepsydra Please Wait i telefon sie wyłącza co teraz?
[ Dodano: 2010-02-09, 23:33 ]
Kurka wodna,wsadzilem karte orange i dziala kurcze ja chce play'a czemu na playu nie chce sie wlaczyc tel?
Wysłany: 2010-02-09, 23:52
masz wadliwą karte sim z play, która nie działa z efką, pójdź do salonu i powiedz żeby ci wymienili na dobra (o ile sie da). Co do anglika to jeśli ci to bardzo przeszkadza to możesz dograć spolszczenie
aha wiem ze marudze ale mam tu jezyk ang a do wyboru nie mam polskiego,mozna na szybko jakas instrukcje linki itp dla prostego laika JAK WGRAĆ JĘZYK POLSKI?
Ps: czemu na playu nie wlacza tel?
[ Dodano: 2010-02-09, 23:59 ]
pietr343 napisał/a:
masz wadliwą karte sim z play, która nie działa z efką, pójdź do salonu i powiedz żeby ci wymienili na dobra (o ile sie da). Co do anglika to jeśli ci to bardzo przeszkadza to możesz dograć spolszczenie
jak wadliwą?Na kazdym tel dziala a na Efce nie? Zaraz sprawdze czy zony karta Play smiga jak nie to przerzuce sie na orange jak z tym Polskim?
[ Dodano: 2010-02-10, 00:18 ]
rzeczywiscie karta jest jakas "nie halo" bo zony Play mi praży Jutro wale do salonu z samego rana Pomogliscie mi jak nie wiem co,JESTESCIE BOGAMI GSM tylko jeszcze poprowadzcie mnie za raczke jak wgrac ten polski jezyk PLEASE