Operacja zmiany softu nie jest trudna (wystarczy podłączyć telefon kablem z zestawu i nacisnąć przycisk Update) lecz każdy robi to na własną odpowiedzialność. Na początku po wgraniu jest ustawiony język rosyjski ale da sie zmienić na polski w ustawieniach.
//odświeżyłem linki
Ostatnio zmieniony przez miver 2008-08-09, 08:07, w całości zmieniany 7 razy
proszę o pomoc ja właśnie wrywałem tego softa v58 tego pierwszego, pod sam koniec instalacacji swup przestał reagować i soft się nie wgrał. Udało mi się go potem jeszcze raz wgrać ale są błędy z tymi nv-items i telefon nie ma zasiegu. Zamiast sieci pokazuje napis "wymagana usługa" proszę o pomoc. Bardzo zależy mi na czasie.
Sieć: Play Pomógł: 17 razy Posty: 942 Skąd: The Meeting Place Dołączył: 10 Kwi 2007
Wysłany: 2007-05-28, 14:48
magnetronus napisał/a:
Czy operację zmiany softu należy przeprowadzać w wyjętą kartą SIM i microSD ,czy można SIM zistawić w telefonie?
Chyba nie robi to żadnej różnicy. Spróbuj z kartą SIM i microSD.
krisstiano, zaraz dam Ci odpowiedź dotycząca problemu z NVitems - to nie problem. Podejrzewam jednak, że dodatkowo skasował Ci się IMEI i zamienił na testowy (zaczynający się od zer) więc sprawdź przez *#06# czy IMEI nie zaczyna się od zer. Jeśli tak to wrzucę też rozwiązanie problemu ze skasowanym IMEI.
Ostatnio zmieniony przez miver 2007-05-28, 15:00, w całości zmieniany 1 raz
Sieć: Play Pomógł: 17 razy Posty: 942 Skąd: The Meeting Place Dołączył: 10 Kwi 2007
Wysłany: 2007-05-29, 09:35
krisstiano, właśnie pisałem jak to zrobić w QPST. Jeśli nie możesz się połączyć to tak jak pisze w komunikacie na początku instalacji: kilka razy zainstaluj zrestartuj kompa i odinstaluj i zrestartuj kompa.
A w menadżerze urządeń coś zmieniać z portami? szybkość czy coś? Nie umem się tym qpstem obsługiwać, tam trzeba samemu dodać port i on powinien go wykryć? czy jeśli jest dobrze zainstalowany to sam wykryje?
Wysłany: 2007-05-29, 11:06
MENU START -> QPST -> Software Download
Przechodzisz do zakładki "Restore", wybierasz port COM. W polu "QCN File" wybierasz plik z NVitems, które chcesz wgrać, w "SPC" zostawiasz same zera i naciskasz Start. Po zakończeniu restart telefonu.
Witam a ja mam taki problem ze gdy wszedlem w QPST Configuraation dodalem port COM8 to pisze "No phone "
Tak samo wszedlem w QPST Software Download i rowniez na COM8 i nic pisze "no phone "
a moze najlepiej wysle screeny
Czekam na wasza odp z gory thx
Ostatnio zmieniony przez brajan223 2007-05-30, 10:29, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-05-30, 10:26
Cytat:
zgodnie z tym co wyświetla się przed instalacją na niektórych komputerach program trzeba kilka razy zainstalować i odinstalować i zrestartować komputer. Przykładowo 1 m-c temu u mnie wszystko śmigało, po formacie dysku mam pewne problemy.
Kurcze je już siedzę nad tym qpstem nie wiadomo ile i nic... A skąd sciągacie go? Miver to w menadżerze urządzeń nic nie trzeba się bawić z szybkością portów itd? Mówisz że Ci łączyło to tylko dodałeś port w QPST Configuration i samo powinno wykryć? Czy jak? Już 5 dni bez mojego Benka......