NARESZCIE!!!!! udało mi się! to,że QPST nie wykrywa telefonu to jest jego wina. Po prostu niby ta sama wersja ale jeśli QPST jest z 2001 roku to nie ma co się męczyć... Podaje stronę gdzie jest pełna wersja QPSTA z 2005 roku, tylko trzeba się zarejestrować co jest darmowe http://www.siemensmania.cz/content.php?id=780
Czy operację zmiany softu należy przeprowadzać w wyjętą kartą SIM i microSD ,czy można SIM zistawić w telefonie?
TAK właśnie! jestem szcześliwym posiadaczem EF81 Made in Germany i flashowanie softu może odbyć się tylko przy wyciągniętej karcie SIM i w trybie FACTORY MODE ( włączamy tel przyciskając czerw. słuchawke + #)
SVN: NOKIA 5200
Sieć: PLUS
Zaproszone osoby: 30 Pomógł: 13 razy Wiek: 25 Posty: 433 Skąd: zza rogu!! Dołączył: 26 Maj 2007
Wysłany: 2007-06-08, 14:57
yaaahhhooo napisał/a:
flashowanie softu może odbyć się tylko przy wyciągniętej karcie SIM i w trybie FACTORY MODE ( włączamy tel przyciskając czerw. słuchawke + #)
dupa jasiu pierdzi stasiu:) Ja mam telefonik made in germany..Flashowalem z karta sim w srodku i normalnie jak byl wlaczony...nic sieniestalo..Tylko ze bateria musi byc naladowana na maxa...
Generalnie wiem co robilem bo bylem posiadaczem e398/E1 samodzielnie flashowanego nieraz, mialem nokie z symbianem i generalnie factory mode powinno wlaczac sie w wypadku uwalonego softa albo jakiejs innej awari oproigramowania!!
Wysłany: 2007-06-09, 12:01
hmm mnie dziwi w tym sofcie tylko jedna rzecz. Dlaczego telefon twierdzi że nie ma bluetooth'a. Sytuacja wygląda tak że po prostu nie ma takiej opcji w menu ...
flashowanie softu może odbyć się tylko przy wyciągniętej karcie SIM i w trybie FACTORY MODE ( włączamy tel przyciskając czerw. słuchawke + #)
dupa jasiu pierdzi stasiu:) Ja mam telefonik made in germany..Flashowalem z karta sim w srodku i normalnie jak byl wlaczony...nic sieniestalo..Tylko ze bateria musi byc naladowana na maxa...
Generalnie wiem co robilem bo bylem posiadaczem e398/E1 samodzielnie flashowanego nieraz, mialem nokie z symbianem i generalnie factory mode powinno wlaczac sie w wypadku uwalonego softa albo jakiejs innej awari oproigramowania!!
Możliwe że masz większe doświadczenie, ja raz uwaliłem SX1 a co do wątku to mówię jak to wygląda u mnie miałem SIM'a w środku i flashowałem z pełną baterią ( max bateria to chyba pierwsze co trzeba zrobić przed flashowaniem) no i oczywiście 3 x mi wywalała zwiecha w trakcie wgrywania NVitems... potem włączyłem FTM bez SIM'a i telefon śmiga jak marzenie.
Pierwsze granie softa skonczylo sie tym ze ekran gasnie i pojawia sie napis benq-siemens i nie idzie wlaczyc. dlatego probuje zrobic to w trubie warayjnym jak pisano wczesniej ale podczas sciagnaa nv-items znowu tak sie stalo ale jeszcze nic sie nie wylaczylo:/
ma ktos jakas rade na to?
a masz bateryjke naładowaną? Jeżeli tak to ewentualnie wyciągnij bateryjkę na około minutę, włóż i załącz w trybie FTM (czerw. słuch + # ) załącz WinSwup'a żeby szukał tel i podepnij USB powinno powgrywać po koleji dane softu izresetować tel. ze 2-3 razy.
[ Dodano: 2007-06-09, 14:12 ]
Na szcescie juz wszystko dobrze Rozwiazaniem tych problemow bylo poprostu wyjecie kart sim i instalowanie go jeszcze raz. Teraz wszystko smigia pieknie
Wielkie dzieki za pomoc