SVN: 58RR
Sieć: Orange POP Pomógł: 8 razy Wiek: 20 Posty: 744 Skąd: Polska Dołączył: 04 Gru 2007
Wysłany: 2009-07-16, 13:52
Moja rada dla wszystkich z problemami z instalacja softu, możecie kombinować ile razy i w sumie można powiedzieć ze jak chcecie. Wracając do uszkodzonego bootloader'a(chodzi mi o to ze przy próbie naciśnięcia czerwonej słuchawki lub połączenia usb telefon nie reaguję), mam na to sposób, muszą byc zainstalowane sterowniki usb ktore są w paczce z softem, podłączyć kabel usb w momencie szukania telefonu przez program 3gSWAP, jak za pierwszym razem nie znajdzie to próbujemy nadal(moze też sie styki w kablu usb nie stykają- wtedy proponuje lekkie odchylenie błaszki przy wtyczce)
$mkdexter
SVN: niedotyczy Pomógł: 15 razy Posty: 807 Skąd: z okolicy Dołączył: 10 Lip 2007
Wysłany: 2009-07-17, 00:35
AnarH, z tego co wiem, to pod Windowsem i portem USB wykryte może być urządzenie, które będzie się "komunikowało" z kompem, stąd jak jest bootloader uwalony to nie powinien telefonu wykrywać komputer. Chyba, że to nie problem tkwi w bootowaniu.
SVN: 58RR
Sieć: Orange POP Pomógł: 8 razy Wiek: 20 Posty: 744 Skąd: Polska Dołączył: 04 Gru 2007
Wysłany: 2009-07-17, 13:49
Ale mialem wlasnie poważny problem z uruchomieniem ef81 i tylko ten sposób pomogl, pewnie to byl rodzaj uszkodzenia bootloader'a, telefon nie chciał sie uruchomić, nie byl widziany w menadzerze urządzeń, w żadnej zakładce. Ale możecie probowac ten sposób jesli telefon jest dead...
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"
Pomogłem daj "pomógł"
Historia : Nokia 2600 - Nokia 3100 - Nokia N90 - Nokia N93i - HTC Hremes - Motorola V235 - Toshiba G900 - HTC Universa
Obecnie BenQ Siemens EF81 i HTC Raphael +8GB Kingston
Masz pytania dotyczaceWindows Mobile sprzetu htc czy Toshiby lub innych z WM na pokladzie pisz do mnie pomoge
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"
Pomogłem daj "pomógł"
Historia : Nokia 2600 - Nokia 3100 - Nokia N90 - Nokia N93i - HTC Hremes - Motorola V235 - Toshiba G900 - HTC Universa
Obecnie BenQ Siemens EF81 i HTC Raphael +8GB Kingston
Masz pytania dotyczaceWindows Mobile sprzetu htc czy Toshiby lub innych z WM na pokladzie pisz do mnie pomoge